1 hazır ekmek kadayıfı
1 kg toz şeker
1 pk kaymak
10 su bardağı su
1 limonun suyu
250 gr çekilmiş fıstık
Bir teflon tavaya 1 su bardağı şekeri koyun
İçine limon suyunu ekleyin
Kahverengi olana kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın
Bir tencereye suyu koyun ve kalan şekeri atın
Orta ateşte kaynatın
Tavadaki şeker kahverengi olunca tenceredeki şekerin içine ekleyin
Hepsini bir kaç kez karıştırın, ateşi kapatın.
Şerbetiniz hazırdır
Kadayıfı tepsiye koyup üzerine 2-3 bardak soğuk su serpin
10-15 dakika sonra bastırarak suyunu süzün
Tepsiyi çok kısık ateşte cağın üzerine alın ve şerbeti yavaş yavaş gezdirerek kepçe ile ekleyin
Piştikçe tepsinin kenarına gelen şerbeti kaşık ile alıp tekrar kadayıfın üstüne koyun
Pişene kadar bu işleme devam edin ama dikkat edin kadayıfın altı yanmasın
½ saat kadar sonra kadayıfın kabardığını göreceksiniz
Altını kapatın biraz soğumasını bekleyin
Soğuyunca dilimleyerek tabaklara alın ve yanına kaymak ekleyip fıstık içi ile süsleyin ve servise sunun