SENNERDESİN FORUM

Site Kurucusu : MURAT VURAL
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Hurmalı Güllaç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
admin
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1279
Yaş : 40
Nerden : TÜRKİYE
Kayıt tarihi : 01/10/08

MesajKonu: Hurmalı Güllaç   Paz Ara. 14 2008, 11:44



10 yaprak güllaç
1 lt süt
2 su bardağı toz şeker
½ kg trabzon hurması
Damak tadına göre gülsuyu
2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

Süt ve toz şekeri tencerede kaynatın
Gülsuyu ekleyip karıştırın
Güllaçların yarısını tek tek süte batırıp ıslatarak servis tabağına alın
Hurmalardan birini ayırın
Kalanların kabuklarını soyup robotta püre haline getirin
Tabaktaki güllaçların üzerine püreyi güzelce yayın
Kalan güllaç yapraklarınıda süt ile ıslatarak pürenin üstüne yerleştirin
Şekerli süt kaldı ise onuda eşit olarak güllaçın üzerine gezdirin
1 saat dinlendirin
Ayırdığınız hurmayı dilimleyerek ve üzerine fıstık serperek güllaçı süsleyin ve servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://sennerdesin.yetkinforum.com
 
Hurmalı Güllaç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SENNERDESİN FORUM :: ......:::::: BAYANLARA ÖZEL ::::::...... :: TATLI TARİFLERİ-
Buraya geçin: