500 gr yaş tel kadayıf
20 adet küçük boy acıbadem
250 gr kuru kayısı
4 adet kırmızı elma
1 çay bardağı antep fıstığı
1 pk margarin
3 yumurta
Yeterince tarçın
Biraz kıyılmış fıstık
Bir avuç nar tanesi
Şerbet için :
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
½ limonun suyu
Bir tencerede şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Acıbademleri fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 10 dakika tutun
Fırından alın ve soğumaya bırakın
Soğuyunca bunları robotta un haline getirin
Minik doğradığınız kayısıları ayrı bir yerde su ile 5-10 dakika haşlayın
Yine minik doğradığınız elmaları buna ekleyin
5 dakika kaynatın ve suyunu süzün
İçine tarçın, fıstık ve bir çorba kaşığı margarin katın, karıştırın, ılımaya bırakın
Kadayıfı pasta tabağı büyüklüğünde didikleyin ve inceltin
Üzerine kalan margarini eritip gezdirin
Yaptığınız meyvalı harcı kaşıkla kadayıfın ortasına doğru yayın
Sigara böreği gibi ama sıkıca sarın
Önce yumurtaya sonra acımadem ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra 200 derece fırında 20 dakika pişirin
Fırından tepsiyi alın ve 5 dakika dinlendirin
Sonra SICAK tatlı üzerine SOĞUK şerbeti yedirin.(Her zaman söylüyoruz yoksa hamur olur)
Bir müddet sonra tatlı şerbeti çekince dilimleyerek nar taneleri ve fıstık ile süsleyerek servise sunun.
İşte size klasik malzemelerle farklı lezzet, şık görünüm.