250 gr toz şeker
1 lt süt
1 ½ su bardağı nişasta
1 su bardağı su
4 adet çam sakızı
1 su bardağı kıyılmış fıstık
Bir tencereye sütü koyup şekeri ekleyin
Çam sakızlarını ince ince kıyın, süte ekleyin ve karıştırın
Ateşe koyup kaynamağa bırakın
Bu arada bir başka kaptan nişastayı 1 bardak soğuk su ile çırparak karıştırın
Topaklanmamasına dikkat edin
Jaynayan süte fıstıkları ilave edin
Nişastayı yavaş yavaş karıştırarak süte ilave edin
2-3 dakika kaynatmağa devam edin ve ateşi kapatın
Tatlıyı yayvan bir borcama koyup soğumaya bırakın
Soğuyunca dilediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın
Üzerini ve tabağın kenarlarını vişne sos ve fıstık ile süsleyerek soğuk olarak servise sunun
NOT :
Çok hafif, leziz ve dekoratif bir tatlıdır