SENNERDESİN FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SENNERDESİN FORUM

Site Kurucusu : MURAT VURAL
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Hurmalı Güllaç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
admin
Admin
Admin
admin


Erkek
Mesaj Sayısı : 1279
Yaş : 46
Nerden : TÜRKİYE
Kayıt tarihi : 01/10/08

Hurmalı Güllaç Empty
MesajKonu: Hurmalı Güllaç   Hurmalı Güllaç Icon_minitimePaz Ara. 14 2008, 11:44

Hurmalı Güllaç Hurmal10

10 yaprak güllaç
1 lt süt
2 su bardağı toz şeker
½ kg trabzon hurması
Damak tadına göre gülsuyu
2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

Süt ve toz şekeri tencerede kaynatın
Gülsuyu ekleyip karıştırın
Güllaçların yarısını tek tek süte batırıp ıslatarak servis tabağına alın
Hurmalardan birini ayırın
Kalanların kabuklarını soyup robotta püre haline getirin
Tabaktaki güllaçların üzerine püreyi güzelce yayın
Kalan güllaç yapraklarınıda süt ile ıslatarak pürenin üstüne yerleştirin
Şekerli süt kaldı ise onuda eşit olarak güllaçın üzerine gezdirin
1 saat dinlendirin
Ayırdığınız hurmayı dilimleyerek ve üzerine fıstık serperek güllaçı süsleyin ve servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sennerdesin.yetkinforum.com
 
Hurmalı Güllaç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SENNERDESİN FORUM :: ......:::::: BAYANLARA ÖZEL ::::::...... :: TATLI TARİFLERİ-
Buraya geçin: