4 patates
4 sosis
4 sap taze soğan
6 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeterince tuz, karabiber
Patatesleri yumuşayıncaya kadar kabukları ile haşlayın.
Süzüp, soğuyunca kabuklarını soyun ve her birini ortasından ikiye kesin.
İçlerini tatlı kaşığı ile oyup çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
Sosisleri küçük küçük doğrayın. , taze soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın.
Biraz sıvıyağı tavada kızdırıp taze soğan, maydonoz ve sosisleri biraz kavurun.
Su ve tuz ilave edip hafifçe pişirin.
Doğranmış patatesleri de ekleyin.
Birkaç kez karıştırıp 5 dakika sonra ateşten alın.
Patateslerin içlerine kaşar peyniri serpin.
Sosisli karışımı patateslerin içine doldurup hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
En üste yine biraz kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Sıcak sıcak servise sunun.